20 May 2022

Kontakt

Engagerad och driven projektledare för projekt i Demokratiska Republiken Kongo (DRK)

Vill du arbeta i internationell miljö där du dagligen bidrar till att göra skillnad för att stärka hållbar utveckling på lokal nivå? Sporras du av att ta dig an utmanande uppdrag i komplexa miljöer? Då vet vi att du kommer att trivas och utvecklas med oss. Nu finns en möjlighet att söka jobbet som projektledare med fokus på lokal förvaltning främst i DRK, men även andra uppdrag förutses.

SKL International är en del av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). På uppdrag av framför allt Sida, arbetar vi globalt med att stärka demokrati och god samhällsstyrning på lokal nivå. Viktiga komponenter i vår verksamhet är även miljö, hållbar utveckling samt jämställdhet. På huvudkontoret i Stockholm är vi ca 30 personer och ca 100 personer kontrakterade våra projekt utomlands.

Vi söker nu en engagerad, driven och franskspråkig projektledare som vill vara med och bidra till vår vision genom vår projektverksamhet och vårt interna utvecklingsarbete. Du får gärna ha tidigare erfarenhet från konflikt- eller postkonflikt miljö och/eller från Afrika.

Om rollen

Som projektledare blir du ansvarig för projekt samt för verksamhetsutveckling. Du kommer ansvara för att driva processer framåt med fokus på deltagande, lokal finansiering, och förbättrad samhällsservice på lokal nivå, i första hand inom ramen för ett projekt som planeras i DRK: Appui à la Gouvernance Inclusive et Redevable (AGIR). Insatsen planeras i Haut Katanga provinsen med ett urval av kommuner. I din roll ingår också att stötta andra projekt som biträdande projektledare, arbeta med kvalitetssäkring samt formulera och initiera nya insatser efter behov. Du kommer också kunna stödja oss i övergripande affärs- och metodutveckling för hela företaget.

Vi söker en person med goda kunskaper om lokal demokratisk förvaltning som kan bygga relationer och driva processer för att ta tillvara och vidareutveckla den kapacitet som finns lokalt.

I din roll ansvarar du huvudsakligen för att;

 • leda projektprocesser och driva det dagliga strategiska och operativa projektarbetet inom ramen för fastställda projektmål
 • utveckla och konceptualisera strategiska stödinsatser inom demokratisk förvaltning, deltagandeprocesser, utformande av lokala tjänster, lokal beskattning mm
 • säkerställa att projektet levererar inom rätt tid, inom budgetramar samt med god kvalitet och ansvara för riskanalys
 • ha löpande kontakter/samråd med partners/finansiär/uppdragsgivare
 • ha ansvar för löpande intern och extern rapportering och kommunikation kring projektet
 • I tjänsten förekommer tjänsteresor, ca. 3-4 gånger/år.

Din profil bör inbegripa följande:

 • minst akademisk kandidatexamen inom relevant område, t ex statskunskap, ekonomi, internationella relationer, samhällsplanering och hållbar utveckling eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
 • minst 5-årig erfarenhet av projektledning genom resultatbaserad styrning och uppföljning (RBM)
 • en god skriftlig och muntlig nivå av engelska och franska. Kommunikationen på kontoret i Stockholm sker framförallt på svenska så vi ser gärna att även du har en god förståelse, även andra språk är meriterande
  bra förståelse för utvecklingsländer och den politiska, sociala och ekonomiska kontexten
  kunskaper kring att integrera jämlikhets- och rättighetsperspektiv i projektarbete
  tidigare erfarenhet i anbudsförfaranden och utarbetande av projektförslag ses som ett stort plus
  erfarenhet i eller med kommun, region, kommunförbund eller statlig myndighet är meriterande.

Vem du är?

För att lyckas i jobbet behöver du vara van att leda dig själv där du med god kvalitet planerar, prioriterar och följer upp projekt som du ansvarar för. Du ska kunna tänka och agera långsiktigt och strategiskt och vara beredd på att fatta nödvändiga beslut inom ramen för de projekt du leder. Du har en kreativ och problemlösande förmåga, vilket bidrar till att du flexibelt kan ställa om när förutsättningarna förändras i en komplex och dynamisk miljö. Du skapar tillit i förhållande till dem du samarbetar med och du ger andra möjlighet till delaktighet och påverkan. Som ledare har du också förståelse för och även egna erfarenheter av utmaningarna i ett verksamhetsutvecklings- och processledningsarbete.

Du tycker om att samarbeta internt och externt och du är duktig på att skapa och underhålla relationer över tid där du också värdesätter möjligheten att lära från andra du möter. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga vilket innebär att du är lyhörd. Du trivs med att jobba i en interkulturell organisation som SKL International och vi hoppas att du ska kunna berika vår verksamhet med ännu fler perspektiv och erfarenheter.

Vad vi kan erbjuda dig?

SKL International erbjuder dig ett jobb där du växer och utvecklas i takt med vårt dynamiska och omväxlande uppdrag. Eftersom vi är en liten organisation kommer du ha nära till utbyte och dialog med engagerade chefer och kollegor. Vi jobbar aktivt för en öppen kultur med god arbetsmiljö, både vad gäller hur vi samarbetar och hur vi arbetar i SKRs aktivitetsbaserade lokaler på Södermalm i Stockholm. Vi tillämpar ett flexibelt arbetssätt.

Vi är en värdebaserad organisation som genomsyras av den grundläggande principen om människors lika värde och respekt för varandra. Vi värderar kunskap, är nyfikna och vill ta del av andras perspektiv och erfarenheter för att utveckla vår verksamhet. Vi har mod att stå för de lösningar som vi tror ger hållbara resultat. Vi vågar ta oss an utmanande uppdrag i komplexa miljöer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med förväntad tillträde 1 september 2022, och tillsätts när projektfinansiering har säkrats.

Ansökan

Din ansökan i form av ett CV och ett personligt brev skickar du till opportunity@sklinternational.se senast den 30:e maj 2022.

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. I denna rekrytering samarbetar vi med Wibom Human Growth; Ingrid Wibom; ingrid@wibomhumangrowth.com

Facklig representant AKAVIA är Anna Backmann; anna.backmann@skr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!Tack för att du hjälper oss!

SALAR International

SALAR International is a company, owned by the Swedish Association of Local Authorities and Regions. We focus on the development of well-functioning local and regional administrations.