Publicerad 10 april 2024

Årets Arbetsgivarforum har temat Starkare arbetsgivare tillsammans

Den 17-18 september pågår konferensen Arbetsgivarforum i Uppsala. Kompetensutmaningen är högt upp på agendan för alla och ett effektivt sätt att hitta lösningar är att göra det tillsammans.

Caroline Olsson, SKR

Att delta på Arbetsgivarforum är ett gyllene tillfälle att få mer kunskap och träffa många andra personer från kommuner, regioner och Sobona-företag.

Caroline Olsson, avdelningschef på arbetsgivarpolitiska avdelningen SKR, svarar på frågor om konferensen.

Vad är temat för konferensen i år?

­Temat är starkare arbetsgivare tillsammans. Vi har valt att fokusera extra på tre områden.

Först kompetensförsörjning, där vi bland annat diskuterar hur vi kan ta tillvara chefers och medarbetares kompetenser ännu bättre. Det andra är säkerhet och beredskap. Våra verksamheter utmanas av att anställda och förtroendevalda utsätts för hot, hat och otillbörlig påverkan och nya kriser kommer att komma oavsett om det är naturkatastrof, krigshot och olyckor. Det tredje området är hur kompetensutmaningen driver verksamhetsutveckling. Teknisk utveckling och digitalisering är en del av lösningen och för att lyckas är medarbetares och chefers delaktighet, motivation och engagemang avgörande.

Vad kan besökaren förvänta sig?

­Dagarna kommer att varieras med seminarium, panelsamtal och dialog mellan deltagarna för att dela kunskap och idéer. Det kommer också finnas en mindre mässa att besöka med utställande företag och organisationer. Dessutom blir det en trevlig middag tillsammans på kvällen den första dagen. Bra tillfälle att fortsätta samtalen från dagen men i ett mer lättsamt format. Arbetsgivarforum har dessutom lång tradition och har varit uppskattad genom åren. I år blir första gången sedan pandemin och jag tror att det finns ett behov av att ses utanför Teams och Zoom för att diskutera de aktuella arbetsgivarfrågorna.

Vem riktar sig programmet till?

­Arbetsgivarforum riktar sig till chefer, direktörer, företrädare inom HR, förtroendevalda politiker samt ledande arbetsgivarföreträdare med intresse och engagemang i arbetsgivarpolitiken.

Passa på att anmäla er före den 24 maj för att få ett rabatterat pris. Jag och mina medarbetare ser fram emot att träffa er i september!

Arbetsgivarforum 2024

Datum: 17 september -18 september
Plats: Uppsala Konsert och Kongress
Kostnad: För anmälan före 24 maj är deltagaravgiften 5 800 kronor exklusive moms. För anmälan från och med 25 maj är deltagaravgiften 6 800 kronor exklusive moms.

Jag vill anmäla mig

Kontakta oss

Kontakta SKR

Välkommen att skicka din fråga till SKR inom arbetsrätt och kollektivavtal

  • SKR:s rådgivning riktar sig till personal- och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om frågan ställs på uppdrag av någon av dessa anger du det i formuläret.
  • Vi kontaktar dig normalt per telefon samma eller efterföljande dag som frågan skickas in, om vi inte bedömer att frågan kan besvaras per e-post. Det är viktigt att du som frågeställare finns tillgänglig för telefonsamtal under samma tidsperiod. Vi gör minst tre kontaktförsök, men om kontakt ändå inte kan upprättas avslutas ärendet. Du är då välkommen att skicka in ärendet på nytt.
  • Vid akuta frågor, vänligen ring SKR:s kontaktcenter på 08-452 70 00.

Ange gärna lagrum eller avtal som ärendet gäller. Beskriv var i processen ni befinner er och vilka eventuella åtgärder som redan vidtagits. Tänk på att inte ange personuppgifter.





Frågan ställs av eller på uppdrag av personal- eller förhandlingschef * (obligatorisk)
Frågan ställs av eller på uppdrag av personal- eller förhandlingschef


Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.